Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK MALINOWY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód:
herbatniki 150 gram
masło 50 gram
masa
woda 70 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 30 gram
śmietana 30% 300 ml
maliny świeże 500 gram
cukier 200 gram
wierzch
śmietana 30% 200 ml
cukier puder 2 łyzki
maliny świeże do dekoracji
ser biały twarogowy 500 gram

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK MALINOWY

Masło roztop w rondelku, herbatniki pokrusz, dodaj do roztopionego masła i dokładnie wymieszaj. Wyłóż spód tortownicy.



Żelatynę zalej wodą, dokładnie wymieszaj do rozpuszczenia i odstaw na chwilkę. Ubij śmietanę. Maliny zmiksuj , dodać ser i cukier cały czas mieszaj aż masa będzie gładka, dodaj ciepłą żelatynę nie przerywając mieszania. na koniec dodaj stopniowo ubitą śmietanę.Gotową masę wyłóż na spód herbatnikowy i odstaw do lodówki by ciasto dobrze stężało.


Ubij śmietanę kremówkę wraz z cukrem pudrem. Wyłóż na stężałe ciasto i udekoruj malinami. Odstwaw jeszcze na 2 godziny do lodówki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malgorzata549 03.12.2013 11:19
łatwe szybkie i smaczne :)
gusia1000 13.09.2013 22:20
sernik na medal.
Klausia 17.07.2013 12:23
fantastycznie wygląda :)
Kuchareczka2 10.07.2013 21:21
pyszny sernik
babi17 27.02.2013 21:29
wygląda rewelacyjnie
Justa32 24.10.2012 12:04
jaki apetyczny mniam....:-)
Bernadeta1 23.10.2012 00:12
super taki sernik na zimno
Piotr-21 26.09.2012 21:25
pyszny
Miki 26.09.2012 21:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak