Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik kakaowy na kruchym cieście

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kruche ciasto
mka tortowa 3/4 szklanki
jajko 1 sztuka
kakao 2 łyżki
cukier 3 łyżki
masło 1/3 kostki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
ciasto na sernik:
masło 1/2 kostki
ser półtłusty 1/2 kg
jaja 2 sztuki
cukier 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
mąka tortowa 4 łyżki
kakao 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik kakaowy na kruchym cieście

Zagniatamy ciasto ze składników na spód kruchy i wylepiamy do około foremkę okrągłą silikonową o średnicy 20 cm. Masło miksujemy wraz z serem blenderem. Dodajemy jajka, cukier, mąkę i mleko. Gotową masę wylewamy zostawiając zaledwie szklankę masy. Do pozostałej części dodajemy kakao i miksujemy. Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni z termoobiegiem. Gdy wyłączymy piekarnik uchylmy go tylko i nie wyciągajmy sernika dopóki nie ostygnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 03.01.2014 20:30
lubię taki serniczek
Megg 03.01.2014 18:48
przepyszny serniczek
cukiereczek 03.01.2014 18:10
uwielbiam takie ciasta
malaczarna23 03.01.2014 18:09
pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak