Sernik jagodowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sernik na zimno w proszku

    1 paczka
  • jagody

    0,5 litra
  • mleko

    400 ml
  • gakaretka porzeczkowa

    2 torebki
  • Biszkopt

    1 paczka
  • śmietana kremówka

    400 ml
  • cukier puder

    2 łyżeczki
  • serek homogenizowany

    180 gr
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tortownice wykładamy biszkoptami

Do mleka wsypujemy proszek sernika następnie dodajemy serek homogenizowany i na koniec jagody tak 3/4 tej porcji ja część jagód rozgniotłam.

Jak stężeje to dwie galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wody i dorzucamy jagody i jak zacznie tężeć wylewamy na mase sernikową.

Na koniec ubijamy 400 ml śmietany z 2 łyżeczkami cukru pudru i dekorujemy według uznania mój był taki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Anna133 04.08.2013 08:45
pięknie się preznetuje
w mojej kuchni 11.07.2013 15:45
ciasto rewelacja..
kala9287 11.07.2013 15:31
obłędny serniczek! pycha ;o)
Andrzej8 11.07.2013 10:01
uwielbiam serniki a taki to poezja smaku
Katarzyna34 11.07.2013 09:45
dla takiego deseru warto zgrzeszyć
Rafał10 11.07.2013 09:18
Ale CUDO! Aż grzech że my dalej jagód nie jedliśmy...
iziona 11.07.2013 07:52
Bardzo ładnie się prezentuje
Katarzyna59 11.07.2013 07:32
ślicznie się prezentuje
aisoglam 11.07.2013 06:35
Ślicznie wygląda ten torcik :)
gosia561 11.07.2013 00:47
ciekawe połączenie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat