Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez ciasta z musem truskawkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 12 sztuk
cukier 25 dekagram
cukier waniliowy 1 opakowanie
masło 15 dekagram
skórka z pomarańczy 1 sztuka
cukier 4 łyżki
mrożone truskawki 1 opakowanie
twaróg 1,5 (zmielony)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez ciasta z musem truskawkowym

W misie umieszczamy żółtka oddzielone od białek i ucieramy z cukrem na puszystą masę.
W między czasie topimy masło i odstawiamy do ostygnięcia. Do ucieranej masy dodajemy stopniowo startą skórkę z pomarańczy i cytryny ( wcześniej sparzamy owoce), cukier waniliowy i wystudzone roztopione masło, które wlewamy w małych ilościach i ucieramy cały czas aby się nie zważyło. Następnie dodajemy najważniejszy składnik czyli zmielony ser.

Smarujemy blachę tłuszczem. Białka ubijamy na sztywno i łączymy delikatnie z masą serową.

Sernik wstawiamy do piekarnika i pieczemy 1,5 godz. w temperaturze 160 stopni

Owoce miksujemy z 4 łyżkami cukru i polewamy sernik.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 28.01.2013 12:15
dobry
Aleksandra15 07.09.2012 16:00
Muszę wypróbować ;-)
Katarzyna47 07.09.2012 15:58
Sernik zawsze jest dobry tym bardziej z musem.
malinka18 07.09.2012 15:23
uwielbiam serniki bez ciasta!a z tym musem... mmm pychota!
ziutula
ziutula 07.09.2012 14:38
lubię bez ciasta serniki pieczone

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak