sernik

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    80 dag
  • jajka

    4 szt
  • cukier

  • budyń śmietankowy

    1 szt
  • zapach cytrynowy

  • masło

    30 dag
  • rodzynki

    10 dag
  • twaróg

    1 (tłusty, zmielony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

rozbijamy jaja udzielamy żółtko od białka . żółtka utrzeć z cukrem i masłem dodać ser ,zapach cytrynowy , i budyń wcześniej przygotowany . Z białek ubić piane na sztywno i delikatnie mieszając w jedna stronę dodając rodzynki do masy . przygotowujemy ciasto łączymy make z masłem . Ciasto rozkładamy na blachę następnie polewamy masa serowa i okładamy równo . Piec w temp. 180 stopni przez 50 -60 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin37 27.12.2011 13:42
;)
Zoso 30.03.2011 20:51
romantycznie ;)
Małgorzata106 11.01.2011 21:38
przepyszny
ewelinapac 18.12.2010 16:54
świetny
Marcin37 01.12.2010 10:34
Dziękuję ..:)
MAR3STA 01.12.2010 08:59
jakie piękne serduszka, sernik wysmienity
lukoszek88 11.11.2010 12:23
Bardzo lubie serniczki, a twój jest dodatkowo świetnie przystrojony:)
rosik93 09.11.2010 21:50
Uwielbiam serniczki:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat