SERNIK

SERNIK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • twaróg

    1 kg
  • cukier

    1 szklanka
  • budyń

    2 szt
  • masła

    1 kostka
  • cukeir waniliowy

    1 szt
  • proszku do pieczenia

    1 łyż
  • jaja

    9 szt
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania SERNIK

Cukier, cukier waniliowy, masło i żółtka utrzeć mikserem 10 minut. Następnie małymi partiami dodawać ser (zmielony 1 raz przez maszynkę) i ucierać. Dodać budynie oraz proszek do pieczenia i dalej ucierać. Ubić pianę na sztywno i dodać do masy. Piec w temperaturze 150 - 160 stopni C około 1,5 godziny

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (60)

Misiakova 16.07.2012 09:40
PIĘKNY
Kate131 30.05.2012 08:02
pycha
iknkirke 03.04.2012 18:35
pycha
senninha 30.03.2012 11:46
jak wygląda :) pycha!
ronald88 10.09.2011 13:33
supcio
Barbara55 23.08.2011 15:26
uwielbiam
aacaac 16.08.2011 15:33
lubię
ronald88 10.08.2011 08:48
super
ronald88 10.08.2011 08:48
super
Grażyna13 18.07.2011 20:15
Uwielbiam serniki :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat