Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 3 szklanki
cukier puder 3 łyżki
żółtko jajek 5 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
margaryna 1 szt.
ser biały 1 1/2 kg
jajko 2 szt
białko 5 szt
cukier 8 łyżek
margaryna 1 szt
mąka 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik

Kroki postępowania

1
Z podanych składników robimy ciasto czyli mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dzielimy ciasto na 2 części. Jedną dajemy na blachę i rozwałkujemy drugą pozostawiamy w lodówce.
Krok 1 - Sernik foto
2
Masa serowa: Dodajemy cukier.
Krok 2 - Sernik foto
3
Dodajemy żółtka.
Krok 3 - Sernik foto
4
Do masy dodajemy białka ubite.
Krok 4 - Sernik foto
5
Dodajemy mąkę.
Krok 5 - Sernik foto
6
Podana masę mieszamy do uzyskania konsystencji i wylewamy na ciasto druga cześć wyjmujemy z lodówki i posypujemy ciasto. Sernik pieczemy w 180C i 1 H pieczemy.
Krok 6 - Sernik foto
7
Tak wygląda sernik.
Krok 7 - Sernik foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 11.01.2014 18:09
uwielbiam serniki
Rycerz
Rycerz 01.01.2014 00:24
Mniam sernik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak