Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczki
mąka pszenna 1 szkl
Masa serowa
ser 1 kg
cukier 25 dag
jajko 10 szt
budyń waniliowy 2 szt
mąka 1 łyżki
margaryna 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik

Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać cukier kryształ i cukier waniliowy i ubijać. Potem kolejno dodać żółtka, lekko wymieszać, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wyłożyć ciasto do formy i piec w temperaturze 180C około -20 minut. Margarynę ucierać z cukrem kryształem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Następnie dodać ser, mąkę i budyń, dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywną pianę i dodać do masy, delikatnie mieszając..Wierzch wcześniej upieczonego już biszkoptu przykryć masą serową. Piec w temperaturze 180C przez około 1 godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 17.09.2012 13:13
uwielbiam to ciasto pod każdą postacią!
emeslive 17.09.2012 12:24
Bardzo apetyczny sernik, podoba mi się!
angelika14 17.09.2012 11:24
lubię sernik a ten wygląda bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak