Przepis i sposób przygotowania na: Serniczek z owocami na ptysiowym spodzie
Wszystkie galaretki na masę jogurtową - śmietanową rozrobić w ⅓ sugerowanej ilości wody. Pozostawić do wystudzenia.
Śmietanę ubić na sztywno. Połączyć z jogurtem naturalnym oraz cukrem pudrem. Podzielić na trzy równe części. Do pierwszej części dodać ostudzone galaretki o smaku truskawkowym. Dokładnie wymieszać, wyłożyć masę na ptysiowy spód i schłodzić w lodówce. Drugą część masy jogurtowo - śmietanowej połączyć z galaretkami o smaku owoców leśnych. Wymieszać i wyłożyć na warstwę truskawkową. Schłodzić w lodówce. W taki sam sposób postąpić z ostatnią częścią, używając dwóch galaretek o smaku cytrynowym.
Na schłodzonych masach serniczka ułożyć owoce (nie koniecznie takie jakich ja użyłam). Całość zalać galaretką cytrynową, przygotowaną w ¾ ilości wody sugerowanej na opakowaniu.
Dobrze schłodzić w lodówce.
Smacznego :)