Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Serduszka z kurczaków w sosie śmietanowym z kaszą gryczana

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serduszka z kurczaków 500 g
śmietana 1,5 szkl
cebula biała 3 szt
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz
oliwa 5 łyżek
masło 1 łyżka
kasza gryczana 300 g
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Serduszka z kurczaków w sosie śmietanowym z kaszą gryczana

Serca oczyścić, umyć,przekroić na pół podsmażyć na dwóch łyżkach oliwy a następnie przełożyć do rondelka dolać 3 szklanki wody i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Na patelni podsmażyć na trzech łyżkach oliwy cebulę pokrojoną w piórka, a następnie przełożyć do gotujących się serduszek, chwilę pogotować i dodać szklankę śmietany, doprawić solą i pieprzem do smaku. W miseczce rozmieszać pół szklanki śmietany z 3 łyżkami mąki a następnie dodać do sosu i doprowadzić do wrzenia. Kaszę gryczana ugotować w osolonej wodzie, odcedzić a następnie wymieszać z łyżka masła i łyżką przyprawy kucharek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 30.12.2013 10:32
prezentują się smacznie
ppaulina 23.09.2013 15:11
pyszny obiadek
joanna__s 22.09.2013 18:49
Oj, ale narobiłam sobie ochoty na taki pyszny obiad.
jasiek 22.09.2013 18:17
apetyczne to danie
Megg 22.09.2013 17:10
smaczny obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak