ser z pieczarkami na gorąco

ser z pieczarkami na gorąco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ser żółty

    100 g
  • mleko

    25 g
  • jajko

    1 szt.
  • pieczarki

    20 g
  • bułka

    80 g
  • mąka

    2 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania ser z pieczarkami na gorąco

Ser zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajko roztrzepać z mlekiem i mąką. Utarty ser rozpuścić w rondlu na słabym ogniu. Następnie dodać pieczarki i mieszaninę mleka z jajkiem oraz sól i pieprz. Gotować powoli, ciągle mieszając, aż potrawa uzyska konsystencję gęstego sosu. Z bułki przygotować grzanki. Podawać zaraz po przyżądzeniu z grzankami.
ser

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Agnieszka/picola 23.07.2011 11:54
dobre
motomaniak 27.06.2011 14:21
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat