Selery w sosie pomidorowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler

    1 kg
  • masło

    2 łyżki
  • cukier

    łyżeczka
  • miód

    łyżeczka
  • ziele angielskie

  • goździki mielone

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sól

  • bulion

    0,5 szklanki
  • sok z cytryny

  • skórka z cytryny

  • wino białe wytrawne

    2 łyżki
  • przecier pomidorowy

    199 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wyszorowane selery wrzuć na osolony wrzątek i gotuj ok 10 min.Przelej zimną wodą,obierz.pokrój w grube słupki,skrop sokiem z cytryny.Rozpuść masło w rondlu wrzuć selery i chwilę smaż.Posyp przyprawami i skórką z cytryny,skrop bulionem,duś kilka minut.Dodaj resztę składników i chwilę duś,Podawaj do ryb.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat