Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w pikantnej panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
mąka pszenna 0,5 szklanki
oregano 1 łyżeczka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
jajko 1 szt
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
chili Prymat 2 szczypty
tłuszcz do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w pikantnej panierce

1. Kotlety schabowe rozbić, posolić.
2. Bułkę tartą wymieszać z ostrą papryką, papryką chili, oregano i ziołami prowansalskimi.
3. Schabowe panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej z przyprawami.
4. Kotlety smażyć na rozgrzanym tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaDD 09.02.2015 16:28
pyszny obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak