schabowe jak pierogi ze śliwkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • suszone śliwki

    15 g
  • cebule

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • olej

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • kotlety schabowe

    4 (bez kości)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

lekko rozbite kotlety nacieram pieprzem, bazylią i ziołami prowansalskimi. śliwki namaczam. Na kotlecie układam po dwie śliwki i składam po przekątnej jak pieróg. Tłuczkiem zbijam brzegi, aby się skleiły. Pozostałe śliwki z posiekanymi cebulami przekładam do rondla z rozgrzanym olejem i dusze około 5 minut. Wkładam kotlety i duszę na małym ogniu do miękkości.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 20.08.2012 12:37
pycha
sznycel 15.08.2012 22:58
zaskakujące nadzienie...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat