Schabik na kanapki.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1,5 kg
  • marynata klasyczna Prymat

    1 op
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • olej

    2 łyżki
  • krem balsamico

    1 łyzka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać i dobrze osuszyć.W miseczce wymieszać wszystkie składniki tj.olej z kremem balsamicznym,czosnkiem i marynatą.Mięso dokładnie natrzeć,włożyć do pojemnika,przykryć folią spozywczą i wstawić na noc do lodówki.
Następnego dnia schab włożyć do naczynia żaroodpornego,przykryć pokrywą i piec 1 godzinę i 20 minut w tem. 180 stopni C.
Po upieczeniu i ostudzeniu schab schłodzić w lodówce,a następnie wykorzystać go na kanapki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (18)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 03.06.2014 22:47
pyszny schabik na kanapki:)
Dorian 10.03.2014 21:44
dobra jest taka domowa wedlinka
Mira85 10.03.2014 09:07
domowy jest najlepszy
Kejti 06.03.2014 08:49
Fajne mięsko :-)
misia53 01.03.2014 17:47
Beniu,zapomniałaś o konserwantach.....hihi... za to jest przesmaczny....
ana00 01.03.2014 08:05
mmm uwielbiam :)
Wacław 27.02.2014 20:21
Pycha,po prostu wiem co jem !!!
Alex_M 25.02.2014 20:09
uwielbiam domowy schab na kanapki :) też mam tą marynatę, muszę wypróbować :)
IZABELA29 24.02.2014 10:11
i u mnie dziś schabik ale w innej wersji
Ada-Gaba 24.02.2014 06:55
znakomity do kanapek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat