Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab ze śliwką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
śliwki suszone 250 g
oliwa 4 łyżki
sól
pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Schab ze śliwką

Schab należy naciąć przez środek ostrym nożem, tworząc kieszonkę, następnie nadziać go suszonymi śliwkami kalifornijskimi.
Oliwę z oliwek wymieszać z przyprawami: solą, świeżo zmielonym pieprzem i szczyptą papryki. Tak przygotowaną mieszanką natrzeć schab na zewnątrz.
Schab odstawić na kilka godzin do lodówki a następnie piec w piekarniku rozgrzanym do 180oC przez około 60 minut.
Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 12.08.2013 21:11
smaczna propozycja!
jerry1 12.08.2013 11:47
bardzo smaczne mięsko !
joanna30 01.07.2013 13:41
Uwielbiam schab ze śliwkami :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak