Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab zapiekany w cieście francuskim

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 300 g
ciasto francuskie 2 opakowania
mozzarella 100 g
papryka czerwona
papryka żółta
papryka zielona
cebula
sos sojowy
kumin
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Schab zapiekany w cieście francuskim

Schab kroimy najpierw na kotlety (1 cm) ,następnie razem z paprykami kroimy w paski. Razem z cebulą pokrojoną w piórka podsmażamy na patelni ,doprawiając solą ,pieprzem ,sosem sojowym i odrobiną kminu. Naczynia żaroodporne wyściełamy ciastem francuskim ,lekko podpiekamy (2-3 min w temp 200°C) ,do każdego dajemy farsz i ser ,zakrywamy ciastem francuskim i pieczemy 20 min w temp 200°C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ggosienka68 02.12.2014 15:33
rewelacyjny pomysł :)
engie23 10.11.2014 15:59
ciekawy pomysł
Pyszota 10.11.2014 15:38
super przepis
erym 10.11.2014 15:32
uwielbiam tradycje w nowym wydaniu :) super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak