Schab z sosem porzeczkowym

Schab z sosem porzeczkowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • wódka

    50 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab z sosem porzeczkowym

Oliwą wymieszac z łyżeczką soli i przyprawami. Oczyszczone mięso natrzec tym olejem i odstawic na minimum godzinę do lodówki. Owoce oczyścic i rozdrobnic. Rozgotowac i zmiksowac na gładką masę, dodac trochę pieprzu i wódkę. Na patelni rozgrzac olej i obsmażyc mięso, przełożyc do garnka lub brytfanki i podlac odrobiną wody. Dusic około 25minut. Gdy mięso jest już prawie miękkie pokroic je na plastry, zalac sosem i dusic jeszcze przez chwilę. Podawac z ryżem lub kaszą jaglaną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Niunia 29.03.2012 19:40
pyszne
jolita 30.11.2011 08:06
mnaim
Anna141
Anna141 30.06.2011 09:42
muszę wypróbować
szajba2 28.05.2011 20:11
coś konkretnego na ząb
Barbara55 14.05.2011 19:29
mocna rzecz
agnieszka214 12.05.2011 09:20
ciekawe połączenie
Jaheira11 03.05.2011 23:52
jeszcze z takim sosem nie próbowałam
Jaheira11 03.05.2011 23:52
jeszcze z takim sosem nie próbowałam
marcia71 01.05.2011 02:17
i smaczne
marcia71 20.04.2011 01:29
eleganckie danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat