Schab z piekarnika

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
  • tłuszcz do smażenia

  • sól

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Schab oczyścić, posypać z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Obsmażyć z obu stron, po czym podlać wodą i smażyć ok 30min.
2. Mięso przestudzić i pokroić w plasterki ok 1cm.
3. Schab przełożyć wraz z sosem do rękawa do pieczenia i piec ok 30 min w temp 180 st C.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 16.01.2015 12:09
dziękuj,e obiad robi się sam w piekarniku :)
marzut 11.01.2015 10:15
ciekawy pomysł :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat