Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z piekarnika

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt
tłuszcz do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z piekarnika

1. Schab oczyścić, posypać z obu stron solą, pieprzem i słodką papryką. Obsmażyć z obu stron, po czym podlać wodą i smażyć ok 30min.
2. Mięso przestudzić i pokroić w plasterki ok 1cm.
3. Schab przełożyć wraz z sosem do rękawa do pieczenia i piec ok 30 min w temp 180 st C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 16.01.2015 12:09
dziękuj,e obiad robi się sam w piekarniku :)
marzut 11.01.2015 10:15
ciekawy pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak