Schab z pieczarkami i serem

Schab z pieczarkami i serem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    500 g
  • pieczarki

    250 g
  • cebula

    1
  • mozzarella

    1 kula
  • olej do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Schab z pieczarkami i serem

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab z pieczarkami i serem foto
Schab podzielić na kotlety, odsypać solą, pieprzem i papryką, lekko rozbić tłuczkiem
Krok 2 - Schab z pieczarkami i serem foto
Cebulę pokroić w piórka. Pieczarki drobno pokroić i podsmażyć wraz z cebulą, doprawić do smaku.
Krok 3 - Schab z pieczarkami i serem foto
Na osobnej patelni podsmażyć na rumiano kotlety.
Krok 4 - Schab z pieczarkami i serem foto
Na blasze układać mięso, na nim porcję pieczarek i nakryć plastrami mozzarelli.
Krok 5 - Schab z pieczarkami i serem foto
Zapiekać w piekarniki, aż ser się roztopi i zrumieni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Róża1 29.06.2017 21:47
wspaniałe mięsko :-).
Bernadeta1 29.06.2017 20:51
pyszne mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat