Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z jajkiem

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 1,5 kg
jajka ugotowane na twardo ok.5-7 szt
oliwa 4 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z jajkiem

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.
W schabie robimy dziurę na całej jego długości, w środek schabu wkładamy ugotowane jajka.
Schab smarujemy oliwą i posypujemy przyprawami.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 29.01.2016 09:42
ciekawy pomysł
iziona 22.09.2015 20:28
Super pomysł, bardzo fajnie to wygląda
berys18 22.09.2015 14:25
fajny pomysł
jagoda5913 22.09.2015 01:14
super pomysł
Wiktoria29 21.09.2015 22:01
fajna odmiana od śliwek lub moreli
Renata9 21.09.2015 20:19
Świetny schabik z tym jajeczkiem
pajbek 21.09.2015 19:37
Pyszna :-)
Wacław 21.09.2015 18:18
znakomite danie !!!!!
halina17 21.09.2015 17:24
Smaczny schab.
dom-agi 21.09.2015 17:12
Bardzo apetyczny!
mirosława4 21.09.2015 16:28
apetyczny ten schabik
w mojej kuchni 21.09.2015 16:28
same pyszności do zjedzenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak