Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 szt
  • borowiki suszone

    1 garść
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • śmietana 30%

  • pietruszka zielona

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Przygotować składniki.
Krok 2 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Podsmażyc na brązowo z obu stron kotlety na oleju.
Krok 3 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Dodać pokrojona w półplasterki cebulę.
Krok 4 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Kolejnoe dodać czosnek pokrojony w plasterki.
Krok 5 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Następnie dodać suszone namoczone grzyby wraz z wodą z moczenia.
Krok 6 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Dusimy wszystko pod przykryciem ok. 30 minut. Doprawiamy sola i pieprzem, natka pietruszki, może być suszona.
Krok 7 - Schab w sosie śmietanowo-grzybowym z suszonych grzybów. foto
Gdy mięso będzie miękkie wlewamy śmietanę i redukujemy na sos.
podajemy z ulubionymi dodatkami.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 30.04.2017 10:47
pyszne mięsko
Aleksandra/Olcia 29.04.2017 19:51
pyszny domowy obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat