Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w pikantnej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab 2 plastry
jajko 2 szt
płatki kukurydziane 1/2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
sos sojowy ciemny 1 łyżeczka
oliwa do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w pikantnej panierce

Kroki postępowania

1
Schab myjemy, osuszamy i rozbijamy, solimy i pieprzymy.
Krok 1 - Schab w pikantnej panierce foto
2
Na talerz wbijamy jajka dodajemy sól, pieprz, sos sojowy oraz paprykę wszystko dokładnie roztrzepujemy do połączenia składników, Na drugi talerzy wysypujemy bułkę tartą i pokruszone płatki dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Schab w pikantnej panierce foto
3
Na patelni rozgrzewamy olej. Rozklepane schabowe moczymy jajku i oprószamy bułką z płatkami, Smażymy na rozgrzanej oliwie na złoty kolor z dwóch stron.
Krok 3 - Schab w pikantnej panierce foto
4
Gotowe kotleciki osuszamy na ręczniku papierowym i podajemy jako gorące mięso
Krok 4 - Schab w pikantnej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 06.05.2013 23:11
świetny pomysł, muszę kiedyś spróbować
-Natka- 16.12.2012 10:41
chrupiące mięsko, uwielbiam takie :)
babajaga1969 07.12.2012 18:04
fajne - z sosem sojowym - polecam , bo dobre :))
Konczi 06.12.2012 19:12
:) bardzo lubię takie panierki, polecam
Poison1988 06.12.2012 15:24
uwielbiam pikantne potrawy!
ziutula
ziutula 06.12.2012 11:34
moje smaki na talerzu
bietka 06.12.2012 08:37
pyszne
Justyna28 06.12.2012 07:47
też takie robię i to bardzo często, super:)
adelajda 06.12.2012 07:09
ładnie podany ! klasyk sam się broni !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak