Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości pół kg
czosnek ząbki 1 szt
sól
pieprz
bulion 0,5 l
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki
pomidorki cherry

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Czosnek przecisnąć przez praske i natrzec nim schab. Mięso natrzec również sola i pieprzem. Włożyć do rękawa do pieczenia, zostawić na noc do zamarynowania. Po tym czasie schab upiec i ostudzić. Schab pokroić w plasterki i ułożyć na półmisku, udekoraowac pomidorkami i zieleniną. W bulionie rozpuścić żelatynę, zalać schab i wstawić do lodówki do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 12.10.2012 19:43
dziekuję
polly66 08.10.2012 22:17
robi wrażenie;)
usmiech 08.10.2012 22:11
muszę spróbować
ziutula
ziutula 08.10.2012 21:07
dla mnie smacznie..

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak