Schab w cieście francuskim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab

    1,2 kg
  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • ser naciowy

    1 łodyga
  • sól

    do smaku
  • bulion

    1 kostka
  • lód

    4 liście
  • tymianek

    0,5 (suszony)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać , osuszyć , natrzeć solą , pieprzem , posmarować olejem , włozyć do brytfanny, podlać szklanką bulionu. Piec 40 min. Łodygę selera pokroić w kostkę , świeży tymianek posiekać . Upieczony schab lekko ostudzić. Z rozmrożonego ciasta francuskiego odciąc 1/3 , na pozostałym rozlożyć liście sałaty , posypać tymiankiem i pokrojoną łodygą selera . Ułożyć mięso , brzegi ciasta unieść i zlepić nad mięsem . Żółtko rozmącić z solą i pieprzem i posmarować ciasto . Zapiekać 20 min. w tem. 220st.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
eli82 01.05.2011 14:09
pomysłowe
magical66 11.01.2011 19:37
smaczny
iza15 10.01.2011 22:02
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat