Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Schab spod kołderki

5.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe
5 małych
Sklep Prymat
ser żółty
5 plasterków
papryka czerwona
0,5 szt
jajko
1 szt
mąka
2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta
Sklep Prymat
przyprawa uniwersalna
szczypta
Papryka słodka mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
szczypta
Sklep Prymat
sól do smaku
szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Schab spod kołderki

Kroki postępowania

1
Kotlet rozbijamy.
Krok 1 - Schab spod kołderki foto
2
Obsypujemy pieprzem, przyprawą (ja dodaję delikat do mięs) i odrobiną soli.
Krok 2 - Schab spod kołderki foto
3
Obsmażamy z dwóch stron na jasnożółty kolor (nie mogą być mocno spieczone, bo będą się jeszcze piekły w piekarniku).
Krok 3 - Schab spod kołderki foto
4
Paprykę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na patelni aż lekko zmięknie z odrobiną pieprzu, papryki słodkiej i papryki ostrej.
Krok 4 - Schab spod kołderki foto
5
Podsmażoną paprykę przekładamy na usmażone kotlety.
Krok 5 - Schab spod kołderki foto
6
Przykrywamy plasterkiem sera i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekamy ok.10 minut, aż ser się ładnie rozpuści tworząc kołderkę.
Krok 6 - Schab spod kołderki foto
7
Podajemy najlepiej z sałatką warzywną.
Krok 7 - Schab spod kołderki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 23.07.2014 14:04
ciekawy pomysł
mirosława4 21.07.2014 17:36
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak