Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab spod kołderki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 5 małych
ser żółty 5 plasterków
papryka czerwona 0,5 szt
jajko 1 szt
mąka 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat szczypta
przyprawa uniwersalna szczypta
Papryka słodka mielona Prymat szczypta
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
sól do smaku szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Schab spod kołderki

Kroki postępowania

1
Kotlet rozbijamy.
Krok 1 - Schab spod kołderki foto
2
Obsypujemy pieprzem, przyprawą (ja dodaję delikat do mięs) i odrobiną soli.
Krok 2 - Schab spod kołderki foto
3
Obsmażamy z dwóch stron na jasnożółty kolor (nie mogą być mocno spieczone, bo będą się jeszcze piekły w piekarniku).
Krok 3 - Schab spod kołderki foto
4
Paprykę kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na patelni aż lekko zmięknie z odrobiną pieprzu, papryki słodkiej i papryki ostrej.
Krok 4 - Schab spod kołderki foto
5
Podsmażoną paprykę przekładamy na usmażone kotlety.
Krok 5 - Schab spod kołderki foto
6
Przykrywamy plasterkiem sera i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, zapiekamy ok.10 minut, aż ser się ładnie rozpuści tworząc kołderkę.
Krok 6 - Schab spod kołderki foto
7
Podajemy najlepiej z sałatką warzywną.
Krok 7 - Schab spod kołderki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EWI 23.07.2014 14:04
ciekawy pomysł
mirosława4 21.07.2014 17:36
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak