Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab smażony z płatkami migdałowymi

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 40 dag
migdały 125 g
jajko 1
sól do smaku
sos sojowy do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab smażony z płatkami migdałowymi

Kroki postępowania

1
Płatki migdałowe lekko ucieramy w moździerzu.
Krok 1 - Schab smażony z płatkami migdałowymi foto
2
Schab wieprzowy kroimy w plasterki. Lekko rozbijamy tłuczkiem. Solimy i nacieramy pieprzem czarnym z każdej strony.
Krok 2 - Schab smażony z płatkami migdałowymi foto
3
Jajko rozbijamy z odrobiną sosu sojowego.
Krok 3 - Schab smażony z płatkami migdałowymi foto
4
Plastry mięsa maczamy w jajku i obtaczamy w płatkach migdałowych.
Krok 4 - Schab smażony z płatkami migdałowymi foto
5
Smażymy na rozgrzanej oliwie po kilka minut na każdej stronie. Gdy część płatków podczas przewracania odpadnie od mięsa to nic – nam chodzi o prażone migdały a nie o panierkę.
Krok 5 - Schab smażony z płatkami migdałowymi foto
6
Tak usmażony schabik podajemy z ugotowanymi ziemniaczkami. Smacznego.
Krok 6 - Schab smażony z płatkami migdałowymi foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mela25 06.06.2013 23:39
fajny! napewno wyprobuje.
ewelinapac 08.02.2013 07:59
na pewno rewelacyjnie smakuje
Jolanta_P-S 17.10.2012 18:41
Super pomysł! Musi być pyszny ten schab.
caffee_tea 11.10.2012 22:31
super pomysł
Katarzyna/kate1980 11.10.2012 22:24
pomysłowe
Miki 11.10.2012 21:55
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak