schab po warszawsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1 szt
  • majonez

    4 łyżki
  • sól do smaku

  • schab bez kości

    400 (upieczony)
  • jaja na twardo

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka obrać, posiekać. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, odcisnąć. Wymieszać jajka z majonezem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Schab pokroić na 4 plastry, każdy plaster naciąć głęboko w połowie grubości nie rozcinając do końca. W utworzoną w ten sposób kieszeń nałożyć jajka z majonezem i cebulą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 13.04.2011 02:46
pycha
pawel6 12.04.2011 13:36
apetycznie się zapowiada:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat