Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

schab po warszawsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 1 szt
majonez 4 łyżki
sól do smaku
schab bez kości 400 (upieczony)
jajko ugotowane na twardo 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: schab po warszawsku

Jajka obrać, posiekać. Cebulę obrać, zetrzeć na tarce, ułożyć na sicie, przelać wrzątkiem, odcisnąć. Wymieszać jajka z majonezem i cebulą. Doprawić solą i pieprzem.
Schab pokroić na 4 plastry, każdy plaster naciąć głęboko w połowie grubości nie rozcinając do końca. W utworzoną w ten sposób kieszeń nałożyć jajka z majonezem i cebulą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.04.2011 02:46
pycha
pawel6 12.04.2011 13:36
apetycznie się zapowiada:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak