Schab po parysku

Schab po parysku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 sztuki
  • jaja

    1 sztuka
  • mąka

    4 łyżki
  • proszek do pieczenia

    szczypta
  • olej

    6 łyżek
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbijamy i solimy. Mąkę mieszamy z jajkiem, wodą i proszkiem do pieczenia. Wkładamy kotlety do powstałego ciasta. Smażymy w dużej ilości tłuszczu. Podawać z kaszą lub ziemniakami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Margo1 05.06.2013 09:54
lubię tak schab
Mateusz/matikor 01.07.2011 18:15
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat