Schab po malajsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szynka gotowana

    6 plastrów
  • pieczarki

    250 gram
  • śmietana 30%

    250 ml
  • koncentrat pomidorowy

    1 szt
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • schab

    6 plastrów
  • ser gouda

    6 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1 Schaby smażymy w panierce ( bułka tarta jajko bułka tarta)
2. Schabowe układamy na blaszce, na każdym schabie układamy po plasterku szynki i sera.
3 Składniki sosu (tzn. pieczarki, śmietanę, koncentrat, przyprawy) gotujemy ok 3 min. Polewamy schaby. Zapiekamy w piekarniku ok 10 min w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wiesława1 23.04.2012 15:20
super
KLEO 16.04.2012 10:20
pycha! :)
magmonika1995 09.04.2012 20:04
brzmi świetnie
Damian12 02.02.2012 10:13
bardzo smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat