Schab na szpinaku z kuskusem i sosem orzechowo musztardowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kuskus

    100 g
  • szpinak świeży

    garść
  • schab bez kości

    2 plastry
  • otręby

    10 łyżek
  • pomidor malinowy

    1 szt
  • Musztarda miodowa Prymat

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
  • jogurt naturalny

    100 g
  • Pieprz biały mielony Prymat

    do smaku
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • orzechy włoskie

    1 mielone
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łączymy olej z przyprawą do kurczaka i miodem. W powstałej marynacie maczamy plastry schabu, najlepiej odstawić do lodówki na 30 minut.

Mięso obtaczamy w otrębach i smażymy na małym ogniu.

Orzechy prażymy na patelni, przerzucamy do garnka, dodajemy jogurt i musztardę. Przyprawiamy białym pieprzem. Gotujemy.

Kuskus zalewamy wrzątkiem, czekamy aż woda wsiąknie i przerzucamy na talerz.
Układamy umyte liście szpinaku, na nich schab i pokrojone pomidorki.
Całość polewamy sosem :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat