schab karkowy z orzechami i gruszką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej

    2 łyżki
  • gruszki

    2 szt
  • orzechy włoskie

    0.10 kg
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

    3 łyżki
  • Majeranek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • schab

    1.5 (karkowy)
  • ser żółty

    2 (plasterki)
  • ser żółty

    3 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłucz,osusz papierowym ręcznikiem.Za pomocą długiego,ostrego noża zrób w jego środku nacięcie.Wierzch mięsa natrzyj papryka,solą,pieprzem i olejem.Odstaw na noc do lodówki.Gruszki obierz i pokrój na kawałki.Wymieszaj z orzechami i tartą bułką,startym serem,majerankiem,sola i pieprzem.Farszem napełnij dość luźno nacięcie w karkówce.Mięso umieść w brytfance,piecz ok.60minut w temp.200stopni.Wyjmij z piekarnika,na wierzchu ułóż pokrojone w plastry paski żółtego sera.Piecz jeszcze ok.10minut w temp.200stopni.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
radosna29 15.03.2012 19:48
ciekwy przepis
freekate 04.03.2012 08:00
brzmi zachęcająco :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat