Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sardynki z grilla

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sardynki 80 dkg
sól do smaku
sok z cytryny
Liść laurowy suszony Prymat
cytryny 2 sztuki
masło 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: sardynki z grilla

odstawiam na 10 minut sardynki oprószone solą i pokropione sokiem z cytryny. Potem zapiekam je na grillu przez 5 minut. W każdej sardynce umieszczam listek laurowy i kawałek cytryny. Sardynki podaję polane stopionym masłem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 09.08.2012 12:16
lubię ryby
sznycel 08.08.2012 18:14
sardynki można smażyc na grillu po odcięciu łebków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak