Sałatka ziemniaczana z wędliną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Nic tak ekspresowo nie robi się, jak kulinarne czyszczenie lodówki. Z takich wojaży bez trzymanki najsmaczniejsze potrawy wychodzą. Podstawowym składnikiem ,ofkors, jest ziemniak. Taki nasz, polski…no i oczywiście drugie skrzypce ogórek małosolny. Połączenie samo w sobie jest petardą
  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • ogórek małosolny

    3 sztuki
  • cebula dymka ze szczypiorkiem

    1 pęczek
  • wędlina

    6 plastrów
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w dużą kostkę, gotujemy w lekko osolonym wrzątku (później doprawimy ;) ). Studzimy.

Dymki wraz ze szczypiorkiem, siekamy.

Ogórki kroimy w plasterki.

Wędlinę kroimy w paski.

Wszystkie składniki ze sobą łączymy. Mieszamy z majonezem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat