Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ziemniaki
500 g -
marchew
1 -
krewetki mrożone
150 g -
cytryna
1 -
majonez
3 łyżki -
smietana 18%
3 łyżki -
szczypior
2 łyżki -
natka pietruszki
2 łyżki -
sól do smaku
-
pieprz do smaku
Przepis i sposób przygotowania Sałatka ziemniaczana z krewetkami
Krewetki gotuj 4 minuty w osolonej wodzie z odrobiną soku z cytryny, odcedź.
W miseczce połącz majonez ze śmietaną, natką pietruszki i szczypiorkiem dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Przygotowanym sosem polej ziemniaki i krewetki, wymieszaj.
Komentarze (0)