Sałatka ziemniaczana z krewetkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    500 g
  • marchew

    1
  • krewetki mrożone

    150 g
  • cytryna

    1
  • majonez

    3 łyżki
  • smietana 18%

    3 łyżki
  • szczypior

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obierz, pokrój w kostkę a następnie ugotuj do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu, przelej zimną wodą i odcedź na sitku.
Krewetki gotuj 4 minuty w osolonej wodzie z odrobiną soku z cytryny, odcedź.
W miseczce połącz majonez ze śmietaną, natką pietruszki i szczypiorkiem dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Przygotowanym sosem polej ziemniaki i krewetki, wymieszaj.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat