Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka – zielony miks

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 2 łodygi
awokado 1 szt
winogrona białe 300 g
sok z cytryny 2 łyżeczki
oliwa 60 ml
majeranek 3-4 gałązki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka – zielony miks

Winogrona umyłem, osuszyłem, odciąłem czarne końcówki (szypułki), pokroiłem na połówki. Jeśli są to winogrona z pestkami należy je usunąć.
Seler naciowy starannie opłukałem, pociąłem w cieniutkie plasterki.
Awokado obrałem, po usunięciu pestki pokroiłem na mniejsze kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na kilka minut.
Sos : do oliwy dodałem sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem, a następnie dokładnie zmiksowałem.
Wszystkie składniki przełożyłem do salaterki, polałem sosem, delikatnie wymieszałem.
Sałatkę ozdobiłem listkami majeranku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 07.02.2016 13:06
Piękny kolorek :)
Wiktoria29 06.02.2016 19:28
ciekawi mnie jak smakuje to połączenie
gosia1988 06.02.2016 16:52
super połączenie smaków, a sałatka wygląda rewelacyjnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak