Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka Zefira

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 500 g
ogórki konserwowe 8
majonez tradycyjny 8 łyżek
sól do smaku
pieprz
jajko ugotowane na twardo 5
tuńczyk w sosie własnym 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka Zefira

Kroki postępowania

1
Makaron należy ugotować wg przepisu znajdującego się na opakowaniu i ostudzić.
Do miski należy wrzucić pokrojone ogórki konserwowe i tuńczyka.
Krok 1 - Sałatka Zefira foto
2
Dokładamy pokrojone w kostkę jajka i oliwki.
Krok 2 - Sałatka Zefira foto
3
Dodajemy makaron i majonez. Mieszamy i przyprawiamy.
Krok 3 - Sałatka Zefira foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - Sałatka Zefira foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jordi 10.03.2013 00:36
bardzo ciekawa
wisznu 08.11.2012 11:45
szybko sie robi takie sałatki tylko trzeba poczekac az makaron wystygnie ja daje do zimnej wody bo szybciej
aisoglam 05.11.2012 23:57
Pyzo, niedopatrzenie... przepis został już uzupełniony.
SmacznaPyza 05.11.2012 20:27
dlaczego podajesz tylko ilość ogórków i jajek? a co z resztą?
fijolek91 05.11.2012 16:44
ciekawa:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak