Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
szpinak baby
4 garści -
jabłko
1 sztuka -
masło
1 łyżka -
płatki migdałowe
2 łyżki -
ser feta
100 g -
czarne oliwki
1 łyżka -
Suszone pomidory z czosnkiem i bazylią Prymat
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Sałatka ze szpinaku ze smażonym jabłkiem
Szukacie pomysłu na interesujący ale prosty w przygotowaniu obiad? Sięgnijcie po przepis na sałatkę ze szpinaku i smażonym jabłkiem. Połączenie smaków różnorodnych składników sprawia, że sałatka jest niebanalną propozycją, którą pokocha każdy kto jej spróbuje. Jeśli nie przepadacie za jabłkami, możecie dodać np. gruszkę. Z kolei jeśli nie chcecie użyć migdałów lub ich nie lubicie - wykorzystajcie ulubione orzechy lub pestki.
1. Umyty szpinak włożyć do miski.
2. Jabłko pokroić w ósemki i podsmażyć na rozgrzanym maśle, wyłożyć na szpinak.
3. Następnie dodać kawałki fety, podprażone płatki migdałów, krążki oliwek.
4. Całość polać oliwą, skropić sokiem z cytryny i posypać Suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.
Spodobał Wam się przepis na sałatkę ze szpinaku ze smażonym jabłkiem? Sprawdźcie inne propozycje na pyszne potrawy w serwisie Doradca Smaku.
Komentarze (0)