Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinaku, z gruszką i orzechami

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

garści młodych liści szpinaku kilka
liści sałaty masłowej kilka
garści łuskanych orzechów włoskich 3-4
syrop z octu balsamicznego do skropienia:
gruszki 2-3 jędrne
winogrona białe 1 kiść (bez pestek)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinaku, z gruszką i orzechami

Szpinak i sałatę opłukać, dokładnie osączyć. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, wymieszać ze szpinakiem, wyłożyć na półmisek albo talerze. Gruszki pokroić na ósemki (można obrać ze skórki, ale niekoniecznie) - ułożyć na liściach. Winogrona poprzekrawać na połówki, dodać do sałatki. Całość posypać orzechami włoskimi i skropić syropem z octu balsamicznego. Prawda, że proste? A a jakie pyszne!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 18.09.2012 21:39
mega!
rjustysia 31.10.2011 13:28
Fantastyczna sałatka! Bardzo takie lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak