Sałatka z zupek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zupka chińska

    3 sztuki
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • kukurydza

    1 puszka
  • szynka

    25 dag
  • jajko

    3 sztuki
  • majonez

    150 ml
  • sól do smaku

  • pieprz prymat do smaku

  • pomidory

    10 sztuk
  • liście sałaty

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron z zupek pokruszyć, zalać 100 ml gorącej wody, dodać 1 saszetkę przypraw z zupek, wymieszać i odstawić pod przykryciem. Jajka ugotować na twardo, obrać pokroić w kostkę.Paprykę wydrążyć z nasion, pokroić w kostkę.
Szynkę pokroić w kostkę. Liście sałaty , umyć , osuszyć.Do miski włożyć składniki, makaron, odsączoną kukurydzę z zalewy. Dodać majonez, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać dokładnie sałatkę, odstawić do lodówki. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Sałatkę podać w pomidorach na liściach sałaty.

milutka1609 to mój nick

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 01.07.2014 17:06
super podanie, sałatka tez ekstra
olkaaa 08.06.2014 11:37
muszę spróbować
sandra24 11.01.2014 23:52
fajny pomysł
cooleczka 06.09.2013 13:48
ciekawy pomysł
andzelika 01.09.2012 22:18
jedna z ulubionych wśród moich domowników
Aneta41 22.08.2012 18:36
fajna sałatka
malinka18 22.08.2012 15:49
świetny pomysł zwłaszcza gdy ma się dużo swoich pomidorów np.na odmianę na kolację...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat