Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
zupka chińska
3 sztuki -
papryka czerwona
1 sztuka -
kukurydza
1 puszka -
szynka
25 dag -
jajko
3 sztuki -
majonez
150 ml -
sól do smaku
-
pieprz prymat do smaku
-
pomidory
10 sztuk -
liście sałaty
10 sztuk
Przepis i sposób przygotowania Sałatka z zupek
Szynkę pokroić w kostkę. Liście sałaty , umyć , osuszyć.Do miski włożyć składniki, makaron, odsączoną kukurydzę z zalewy. Dodać majonez, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszać dokładnie sałatkę, odstawić do lodówki. Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Sałatkę podać w pomidorach na liściach sałaty.
milutka1609 to mój nick
Komentarze (7)