Sałatka z włoskiej kapusty

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta włoska

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • majone

    5 łyżek
  • śmietana 18 proc

    3 łyżi
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę włoską pokroić w drobne paski, posolić i odstawić na jakieś 45-50 minut. Po podanym czasie odcisnąć powstałą wodę. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę i dodać do kapusty. Wymieszać z majonezem i śmietaną. Dodać pieprzu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 26.02.2013 00:35
mmmm super;)
malaczarna23 18.12.2011 11:32
lubię
FAFIK 08.04.2011 20:31
Pychotka!
daria899 02.04.2011 17:29
pyszna
agata1722 19.03.2011 12:22
lubię taką
Kristo89 06.02.2011 10:48
ładnie wygląda!
krzyniu1984 19.11.2010 07:55
pyszne
Mysiunia 09.11.2010 17:43
super! :)
Małgorzata113 09.11.2010 08:08
pyszna i zdrowa sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat