Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z wingoronem i serem pleśniowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sałata lodowa 1 sztuka
winogrona czerwone 1 kiść
ser pleśniowy niebieski 200 gram
jogurt grecki 300 gram
szczypiorek
słonecznik łuskany

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z wingoronem i serem pleśniowym

Sałatę targamy i układamy na dnie miski. Ser pleśniowy ścieramy na tarce. Winogrona kroimy na połówki. Całość dokładnie ze sobą mieszamy. Polewamy jogurtem greckim.
Na patelni prażymy słonecznik, aż będzie zrumieniony. Posypujemy nim sałatkę. Na wierzch sypiemy posiekany szczypiorek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 18.09.2014 21:03
Chętnie spróbuję takiej kolacyjki :-)
Gracer 15.09.2014 21:37
fajna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak