Sałatka z wędzonym pstrągiem i grapefruitem na roszponce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wędzony pstrąg

    100 g
  • roszponka

    3 garści
  • grapefruit

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1/2 szt.
  • pomidorki koktajlowe

    10 szt.
  • parmezan

  • słonecznik łuskany

  • sok z mandarynki

  • sól

  • pieprz

  • mięta liście

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Idealna, lekka przekąska/ kolacja:)
Porcja dla 3 osób.

Filet z pstrąga rozdzielić na cząstki. Na trzy talerze rozdzielić roszponkę, dodać rybę, cząstki grapefruita (bez błonek!), pokrojoną w prążki cebulkę, pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki (można też użyć surowego ogórka w zastępstwie). Zetrzeć parmezan na płatki. Posypać solą, pieprzem, dodać słonecznik i po kilka listków mięty. Skropić oliwą i sokiem z mandarynki/ pomarańczy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 03.07.2011 07:37
Super salatka
aguus 01.02.2011 12:05
kolorowo, smacznie i zdrowo

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat