Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
wędzony pstrąg
100 g -
roszponka
3 garści -
grapefruit
1 szt. -
cebula czerwona
1/2 szt. -
pomidorki koktajlowe
10 szt. -
parmezan
-
słonecznik łuskany
-
sok z mandarynki
-
sól
-
pieprz
-
mięta liście
Sposób przygotowania
Porcja dla 3 osób.
Filet z pstrąga rozdzielić na cząstki. Na trzy talerze rozdzielić roszponkę, dodać rybę, cząstki grapefruita (bez błonek!), pokrojoną w prążki cebulkę, pokrojone na pół lub w ćwiartki pomidorki (można też użyć surowego ogórka w zastępstwie). Zetrzeć parmezan na płatki. Posypać solą, pieprzem, dodać słonecznik i po kilka listków mięty. Skropić oliwą i sokiem z mandarynki/ pomarańczy.
Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się