Sałatka z wędzonego łososia i roszponki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś wędzony plastry

    2 szt.
  • ogórek gruntowy

    3 szt.
  • serek wiejski

    1 op.
  • sól

    do smaku
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    do smaku
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • roszponka

    1 op.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny. Łososia porwać na małe kawałki (uważać, by nie dostała się ość). Ogórki umyć i ze skórką pokroić w plasterki (jeśli skórka nie jest gorzka). Na dużą miskę wyłożyć roszponkę, dodać pokrojone ogórki i kawałki łososia. Wrzucić serek wiejski, posypać sola, pieprzem cytrynowym i delikatnie wymieszać. Polać oliwą z sokiem cytrynowym, jeszcze raz zamieszać i odstawić do lodówki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 26.08.2012 09:27
smacznie wygląda
elficzna 22.08.2012 02:12
mmm pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat