Sałatka z warzyw z kalafiorem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    0,5 kg
  • marchew

    0,5 kg
  • cebula

    0,5 kg
  • papryka

    0,5 kg
  • pomidor

    0,5 kg
  • pieprz ziasrnisty

    10 ziarenek
  • ziele angielskie

    10 ziarenek
  • koper nasiona

    1 łyżeczka
  • czosnek ząbki

    5 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżki
  • Kwas cytrynowy Prymat

    1 łyżeczka
  • woda

    1 l
  • ogórek kwaszony

    0,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kalafior rozebrać na małe różyczki marchew pokroić w talarki, cebulę i paprykę pokroić w kostkę i razem, obgotować. Ogórki i pomidory pokroić w krążki. Wszystko razem przemieszać, napełniać słoiki do każdego dodać pieprzu , ziele angielskie, czosnek i kilka nasion kopru. Z wody, soli, cukru, kwasku cytrynowego zrobić zalewę. Zalewą napełnić słoiki z warzywami, zakręcić zakrętki, włożyć do garnka z wodą i pasteryzować około 25 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
zuzanna_z 17.05.2012 12:25
dobre
anulka69 05.03.2012 10:07
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat