Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
papryka czerwona
papryka żółta
ryż 100 g
cebula 1
sól
majonez tradycyjny 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Tuńczyka osączamy z zalewy, przekładamy do miski.
Paprykę wydrążamy, myjemy i kroimy w kosteczkę.
Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu, osączamy, studzimy i dodajemy do miski.
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, sparzamy wrzątkiem, osączamy, dodajemy do reszty składników.
Majonez mieszamy z jogurtem, dodajemy do sałatki, przyprawiamy, mieszamy.
Chłodzimy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak