Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • seler konserwowy

    1/2 słoiczka
  • jajka

    3 sztuki
  • groszek konserwowy

    1/2 puszki
  • marchew

    2 sztuki
  • por

    1 sztuka
  • tuńczyk w sosie własnym

    1,5 puszki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • majonez

    wg uznania
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Tuńczyka i groszek osączyć z zalewy. Pora umyć i pokroić w półplasterki. Marchew ugotować, obrać i pokroić w kostkę. Selera odcisnąć z zalewy. Jajka ugotować, obrać i oddzielić żółtka od białek. Białka pokroić w kostkę. Sałatkę układać warstwami. Na spód kieliszka seler, groszek, białko (oprószyć solą i pieprzem), majonez, tuńczyk, por, majonez, i pokruszone żółtko.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Faustyna 21.07.2011 16:38
Wspaniale podana sałatka!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat