Sałatka z tuńczykiem

Sałatka z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • por (biała część)

    1 większy
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • jajka ugotowane na twardo

    5
  • groszek konserwowy

    1 puszka
  • kukurydza w puszce

  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • majonez light

    5 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pora pokroić, zalać wrzątkiem na 4-5 minut. Odcedzić. Do dużej miski dać odsączonego tuńczyka , odsączoną kukurydzę oraz groszek. Jajka ugotować na twardo. Po ugotowaniu obrać i pokroić w kostkę. wszystkie składniki dajemy do jednej miski , dodajemy sparzonego pora i mieszamy. Na koniec dodajemy majonez , sól oraz pieprz. Dokładnie mieszamy do połączenia wszystkich składników.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia56 25.02.2017 13:34
na pewno smaczna
MonikaW 25.02.2017 09:57
Super sałatka
Bernadeta1 24.02.2017 19:22
szybka i smaczna
Mysiunia 24.02.2017 14:05
od dłuższego czasu chodzi za mną sałatka z tuńczyka:)
Róża1 24.02.2017 09:33
bardzo smaczna
dodi 24.02.2017 09:23
pyszna sałatka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat