Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por 2 szt
kukurydza w puszce
groszek konserwowy
makaron ryżowy 1 szkl
ogórek kiszony 6 szt
jajko ugotowane na twardo 6 szt
tuńczyk w sosie własnym 2 szt
pomidorki koktajlowe 250 g
natka pietruszki
majonez 2-4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczykiem

Makaron ugotować , przelać zimną woda i odcedzić. Tuńczyka , groszek i kukurydzę odsączyć z zalewy . Jajka ugotować na twardo , ostudzić obrać i pokroić w kostkę. Pora pokroić w pół plasterki i przelać wrzątkiem ostudzić.
Ogórki pokroić w kostkę. Pomidorki umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać. Wszystko przełożyć do dużej miski delikatnie wymieszać , dodać majonez doprawić do smaku i ponownie wymieszać. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edytazaw89@wp 23.12.2016 19:18
Wygląda pysznie
jagoda5913 19.12.2016 00:34
super sałatka
benka 18.12.2016 19:22
Lubię taką.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak