Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 1 puszka
kukurydza 1 puszka
papryka czerwona 1 sztuka
por (biała część)
ryż 1 woreczek
majonez 6 łyżek
sól 2 szczypty
Pieprz czarny mielony Prymat 3 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Po ugotowaniu wyciągamy woreczek i przerzucamy ryż do miski. Odstawiamy do ostygnięcia.
Krok 1 - Sałatka z tuńczyka foto
2
Z papryki usuwamy gniazda nasienne i kroimy ją w średniej wielkości kostkę.
Krok 2 - Sałatka z tuńczyka foto
3
Białą część pora należy opłukać i pokroić w kostkę.
Krok 3 - Sałatka z tuńczyka foto
4
Kukurydzę odcedzamy z wody.
Krok 4 - Sałatka z tuńczyka foto
5
Tuńczyka wykładamy z puszki i odcedzamy z sosu.
Krok 5 - Sałatka z tuńczyka foto
6
Warzywa i tuńczyka wrzucamy do miski z ryżem i wszystko razem mieszamy.
Krok 6 - Sałatka z tuńczyka foto
7
Na koniec dodajemy majonez, sól i pieprz. Wszystko razem dokładnie mieszamy i przekładamy do pojemnika. Gotową sałatkę umieszczamy w lodówce na 2 godziny. Po tym czasie sałatka jest gotowa do spożycia.

Smacznego :)
Krok 7 - Sałatka z tuńczyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak